ONZE AUTEURS

Al van jongs af had Ruben Bultinck de droom om auteur te worden. Na een technische opleiding verdween dat wat op de achtergrond. Toch voelde hij dat er nog steeds iets ontbrak in zijn leven, dus besloot hij twee jaar geleden om die droom te verwezenlijken. 'Primeur vol gevaar', zijn debuut, is het resultaat van een eerste echte ervaring met zijn passie voor schrijven.

Mieke Janssens werd geboren in september 1945 in Sint-Niklaas.

Tot haar grote spijt kan ze niet verder studeren en moet ze op de leeftijd van 15 gaan werken. Het was het begin van de drang naar ontwikkeling.

Daarom beslist ze om literatuur- en kunstgeschiedenis te studeren aan de Stedelijke Academie. Het schrijven is altijd aanwezig geweest. Eerst in de vorm van een dagboek, soms ook korte verhalen en uiteindelijk de oorlogsbelevenissen van haar ouders in 'Donker wit'.

Nele De Schryver is dierenarts kleine huisdieren in Aalst.

Nog al te vaak kopen mensen een huisdier zonder zich voldoende te informeren. Met haar boek 'Choose your pet like a vet!' wil Nele toekomstige dierenliefhebbers zoveel mogelijk preventief informeren. Dit om dierenleed, levenslange problemen en hoge medische kosten te voorkomen.

Christel Van den Bosch is vrijwilliger in een werkgroep van het Vrouwencentrum in Sint-Niklaas. Ze was jarenlang actief lid van de Stedelijke Emancipatieraad. Problematiek zoals seksueel geweld op vrouwen ligt haar dan ook nauw aan het hart.

'Onder de ogen van de hyena' is haar debuut waarmee ze zich als auteur vestigt. Dat dit boek een aanzet en steun mag zijn voor slachtoffers om tijdig hulp te zoeken.

Shihan Marc Van Walleghem is een legende op het vlak van Kyokushin Karate. Hij is één van de hoogst gegradeerde grootmeesters van Kyokushin Karate ter wereld.

Naast zijn autobiografie 'Marc', publiceerde hij ook zijn eigen 'Karate Kyokushin Lexicon'.

Veerle Van Belle is beroepshalve al jaren actief in het ondersteunen van leerkrachten en jongeren.

Voor deze laatste doelgroep ontwikkelde ze allerlei educatief materiaal.

Daarnaast is reizen haar passie en tijdens deze reizen luistert ze geboeid naar levensverhalen van de mensen die haar pad kruisen.

'Ik wou dat ik jou was' is haar eerste roman, gebaseerd op persoonlijke ervaringen en op verhalen van mensen die ze ooit ontmoette.