VEERLE VAN BELLE


Veerle Van Belle is beroepshalve al jaren actief in het ondersteunen van leerkrachten en jongeren.

Voor deze laatste doelgroep ontwikkelde ze allerlei educatief materiaal.

Daarnaast is reizen haar passie en tijdens deze reizen luistert ze geboeid naar levensverhalen van de mensen die haar pad kruisen.

'Ik wou dat ik jou was' is haar eerste roman, gebaseerd op persoonlijke ervaringen en op verhalen van mensen die ze ooit ontmoette.

Ik wou dat ik jou was

Elines ogen priemen zich kwaad in de richting van de vrouw die, druk telefonerend, uitgerekend op de bank tegenover haar wil komen zitten. Het laatste wat ze nu nodig heeft, is in het gezelschap vertoeven van deze bloedmooie vrouw, waarvoor het leven duidelijk gunstig is. Ik wou dat ik haar was, peinst Eline. Ik zou leven alsof het leven zin had.

Eline raakt na een zoveelste tegenslag haar veerkracht kwijt. Verdoofd neemt ze de trein naar een vakantiehuisje in de Ardennen. Als ze in de trein een Amerikaanse vrouw een geanimeerd telefoongesprek hoort voeren met haar geliefde, slagen haar stoppen door.

Wat zou jij doen, mocht je onverwachts het leven van iemand anders kunnen overnemen? Iemand die zoveel succesvoller is dan jij? Zou je die gelegenheid grijpen?