ROGER BLIECK

Roger Blieck (1931) groeit op in Brasschaat als zoon van Ludovic en Laurentine. Hij gaat in Leuven voor ingenieur studeren waar hij in 1951 zijn diploma behaalt.

Na zijn legerdienst vindt hij werk op de Antwerpse Gasmaatschappij. Hij huwt een lieve vrouw waarmee hij een zoon en dochter heeft. Na haar overlijden, huwt Roger een tweede keer met een Spaanse vrouw. Ze zijn nog 20 jaar gehuwd, tot aan haar dood. In 2017 wordt zijn dochter ziek en overlijdt aan de gevolgen van kanker. Het is vreselijk en om zijn gedachten ervan af te wenden, begint hij liefdesverhalen te schrijven. Door de waardering van zijn uitgever, is hij gemotiveerd om voort te doen.

Spoorloos verdwenen

Roger Vanklaren is op vakantie in Mallorca in het hotel van de vrienden van zijn ouders. Op TV komt het nieuws over een gekende sportvrouw, Trinidad Del Monte die spoorloos verdwenen is. Roger is meteen geintrigeerd en wil deze zaak verder onderzoeken.

Tijdens zijn vakantie leert hij Sonia kennen en wordt op slag verliefd op haar. Maar hun relatie loopt niet meteen van een leien dakje.
Op zijn zakenreizen ontmoet hij steeds nieuwe en boeiende mensen, zo ook Xavier en Alexandra. Maar doorheen zijn omzwervingen blijft de verdwijning van Trinidad, Roger achtervolgen. Roger weet nochtans de wraakacties van de bende te verijdelen.