WERKWIJZE


Een boek publiceren, hoe doe je dat?

Je hebt dan eindelijk je manuscript afgewerkt, maar vooraleer je boek gedrukt is, is er nog heel wat werk te doen. Boeken publiceren, daar heb je immers een team voor nodig. 

Uitgeverij Inkt is een dienstverlenende uitgeverij waarbij we onze auteurs stap voor stap doorheen het proces begeleiden.


Hoe doet Uitgeverij Inkt dat dan?

Jij dacht dat je klaar was? Mmmm, hoe zullen we het zeggen: niet echt, nee. 

Allereerst nemen we met jou het volledige manuscript opnieuw door. Zowel de structuur, de spanningsopbouw, de uitwerking van je personages, de geloofwaardigheid, de alineaopbouw, je schrijfstijl, spelling ... Alles wordt tot in detail onder de loep genomen. Via concrete feedback herwerk je daarna je manuscript. 

En oh ja, onze proeflezers lezen ook mee en maken van hun leeservaring een mooi verslag. Hun feedback nemen we eveneens mee in de herwerking. Zij zijn immers jouw publiek. 

Je tekst is nu goedgekeurd, maar we zijn er nog niet.

Het oog van je lezer wilt ook wat. En daar hoort een mooi vormgegeven boek bij. Net zoals het binnenwerk, moet je cover evenzeer tot de verbeelding spreken. Hier komt heel wat denkwerk aan te pas. Samen met jou bedenken we een concept dat best past bij je verhaal. Dat kan gaan van een fotografische tot een eerder grafische uitwerking. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar, we willen vooral opvallen tussen al die andere boeken. 

En dan is er nog die laatste horde ...

Als we alle drukbestanden hebben, komt het erop aan om na te lezen. Alle fouten moeten eruit, en misschien wil je toch hier en daar nog een woordje of zin aanpassen. Dit is het moment om de puntjes op de i te zetten. 

Wanneer iedereen tevreden is, gaan je bestanden naar de drukker en wordt je boek gedrukt, een spannend moment!


En laat die lezers dan maar komen!

Heb je nog vragen?