RUBEN BULTINCK

Al van jongs af had Ruben Bultinck de droom om auteur te worden. Na een technische opleiding verdween dat wat op de achtergrond. Toch voelde hij dat er nog steeds iets ontbrak in zijn leven, dus besloot hij twee jaar geleden om die droom te verwezenlijken. 'Primeur vol gevaar', zijn debuut, is het resultaat van een eerste echte ervaring met zijn passie voor schrijven.

Primeur vol gevaar

De dag voor ze op reis vertrekt, moet journalist Evelien Van Looveren een toespraak bijwonen van de Franse president. Tijdens zijn speech maakt president Nicolas Landrieu bekend dat het dreigingsniveau wordt verhoogd tot het maximum, omdat IS dreigt met zeer grote aanslagen. Bij De Dagkrant draaien ze op volle toeren om alles in een krant te gieten.

Terreurjournalist Thomas De Wilde wordt samen met zijn fotograaf op missie gestuurd richting Syrische grens. Volgens de hoofdredactie zouden de rebellen alleen maar angst willen opwekken, aan hen om dat uit te zoeken. Thomas probeert een gesprek te regelen met de grote leider, om alle feiten op tafel te kunnen leggen. Dat blijkt te lukken, maar wat een primeur moest worden, eindigt in een grote nachtmerrie.