RIK HOLVOET

Rik Holvoet (1956) werd geboren met cerebraal palsy, een niet aangeboren hersenaandoening, maar dankzij het doorzettingsvermogen van zijn vader Walter, volgde hij gewoon onderwijs, pionierswerk in die tijd. Hij kende een bewogen maar succesvolle loopbaan als hulpverlener in diverse sectoren.

Via gelegenheidstoespraken kwam hij tot het schrijven van columns, gedichten, haiku's die hij verzamelt op zijn blog 'Ome Rik vertelt'. Hij ontdekte het genot om te vertrekken van een wit blad en te komen tot een verhaal.

Van niets tot iets, wat wil je nog meer.


Ome Rik verteltAls je nu eens zou vertellen zoals grootvader zaliger?' suggereerde op een mooie dag mijn broer, de dichter Peter Holvoet-Hanssen.

Op mijn blog 'Ome Rik vertelt' kon je al gedichten en columns terugvinden. Maar column-sprookjes schrijven is niet zo simpel als het lijkt. Het moet eenvoudig lijken maar toch helder de dromerige wereld van magie en fantasie oproepen met liefst een goede afloop.Ga mee op ontdekkingsreis en lees! Wie weet welke verborgen schatten je ontdekt.