JORIS DE BRUCKER

Joris De Brucker werd geboren in 1977, studeerde talen en is prettig gestoord. Na de bundel kortverhalen Half Gaar brengt hij met Ruimtevaren een eerste roman uit.

Ruimtevaren

Het eentonige leven van magazijnier Frederic Callewaert speelt zich af tussen zijn smartphone, zijn aquarium en zijn heftruck op het werk. Onder de dunne laag van de dagelijkse sleur sluimert een vage weerstand, die meer en meer aan de oppervlakte komt. Maar dan krijgt Frederic een werkongeval.

Weken later ontwaakt hij als herboren uit een kunstmatige coma. Zijn geheugen is nog wat wazig, maar dankzij een geslaagde huidtransplantatie lijkt hij volledig te zullen herstellen. Samen met zijn ondernemende echtgenote Sabine en enkele collega's maakt Frederic een nieuwe start als excentriek duikinstructeur.

Maar er is meer aan de hand. Zijn bizarre transformatie lijkt steeds grotesker. Tussen bootvluchtelingen op het Kanaal, carnavalisten in Aalst en de jetset van Monaco wordt stilaan duidelijk dat de oude Frederic voorgoed verleden tijd is.