ILYO HANSEN

Ilyo Hansen (Sint-Niklaas, 1966) studeerde af aan de kunstacademie en is samen met fotograaf Tommy Vaerewijck eigenaar van boekhandel 't Oneindige Verhaal.

'Mijn verrukkelijke zelf' is haar vierde boek, maar eerste roman. In het thrillergenre schreef ze eerder 'De Verlossing', 'Het Project', en 'De Zonde'.

Mijn verrukkelijke zelf

Als de echtgenoot van Ilse Cappaert overlijdt aan keelkanker, voelt ze zich zo schuldig om haar egocentrisch gedrag tijdens de laatste weken van zijn leven, dat ze brieven begint te schrijven aan hem. Aanvankelijk doet ze dit omdat ze de herinnering aan hem levendig wil houden en haar gevoelens van pijn wil delen. Maar naarmate de tijd vordert, halen negatieve interpretaties van het verleden de bovenhand en zoekt Ilse hulp in oude, vastgelopen vriendschappen. Hierdoor gaat ze op zoek naar haar dochter die ze vijf jaar niet heeft gezien.

Van haar vriendin Tineke heeft ze vernomen dat het meisje een jaar geleden iets vreselijks heeft meegemaakt. Misschien is het tijd om elkaar opnieuw te ontmoeten. Een mooi voornemen dat totaal anders verloopt dan dat Ilse had verwacht.