MARC VAN WALLEGHEM


Shihan Marc Van Walleghem is een legende op het vlak van Kyokushin Karate. Hij is één van de hoogst gegradeerde grootmeesters van Kyokushin Karate ter wereld.

Naast zijn autobiografie 'Marc', publiceerde hij ook zijn eigen 'Karate Kyokushin Lexicon'.

Marc

In mijn leven heb ik zoveel meegemaakt. Mooie momenten, maar ook zwarte periodes. Ik heb beslissingen genomen die niet alleen anderen, maar ook mezelf voor voldongen feiten hebben gezet. Met mijn verhaal, wil ik de waarheid vertellen. Over wat er is gebeurd, over hoe het is gegaan, en dit zonder te verbloemen. Karate is de enige constante in mijn leven, die mij een ongelooflijke kracht heeft gegeven en nog altijd geeft. Het is mijn toeverlaat, mijn zuurstof, mijn Tomodashi, mijn houvast in het leven. Ik wil nog enkele dingen verwezenlijken in mijn leven. Dit boek publiceren is er één van. Dat het een inspiratiebron mag zijn voor iedereen die het leest.

Karate Lexicon

Shihan Marc Van Walleghem is een legende op het vlak van Kyokushin karate. Hij heeft de wereld rondgereisd om zich te perfectioneren in Kyokushin karate en heeft daarbij velen geïnspireerd met zijn seminaries. Met dit lexicon wordt al zijn kennis gebundeld tot een uniek handboek, geïllustreerd met spraakmakende foto's.