PUBLICATIES

Ik wou dat ik jou was

Elines ogen priemen zich kwaad in de richting van de vrouw die, druk telefonerend, uitgerekend op de bank tegenover haar wil komen zitten. Het laatste wat ze nu nodig heeft, is in het gezelschap vertoeven van deze bloedmooie vrouw, waarvoor het leven duidelijk gunstig is. Ik wou dat ik haar was, peinst Eline. Ik zou leven alsof het leven zin had.

Eline raakt na een zoveelste tegenslag haar veerkracht kwijt. Verdoofd neemt ze de trein naar een vakantiehuisje in de Ardennen. Als ze in de trein een Amerikaanse vrouw een geanimeerd telefoongesprek hoort voeren met haar geliefde, slagen haar stoppen door.

Wat zou jij doen, mocht je onverwachts het leven van iemand anders kunnen overnemen? Iemand die zoveel succesvoller is dan jij? Zou je die gelegenheid grijpen?

Auteur: Veerle Van Belle
Verschijningsdatum: april 2020

Onder de ogen van de hyena

Zomer 1976. Een meisje besluit voor ze aan haar laatste jaar secundair onderwijs begint, wat extra zakgeld te verdienen. Naïef, maar vol enthousiasme gaat ze aan de slag in een luxe importzaak. De zaakvoerder, Yann Debray is een autoritaire man, erg bedreven in het zakendoen, maar vooral ook in het manipuleren van mensen.

Hoe beter Yann het meisje leert kennen, hoe meer zijn duistere kant naar boven komt. Dat ondervindt ook zij wanneer hij op een gegeven moment zijn zinnen op haar zet en haar seksueel aan hem onderwerpt. Hij dwingt haar leven langs een duister pad en zonder scrupules isoleert hij haar steeds verder van haar naaste omgeving.

Zowel de psychologische als de fysieke gevolgen van haar gedwongen dubbelleven worden steeds schrijnender. Jarenlang hangt zijn schaduw over haar bestaan totdat zijn obsessie zich tegen hem keert.

In tijden van de #MeToo-beweging is dit fictief verhaal brandend actueel en lijkt zo uit het leven gegrepen.

Auteur: Christel Van den Bosch
Verschijningsdatum: maart 2020

Donker wit

Dit is het verhaal van de familie Janssens. Over grenzen en generaties heen, krijg je een blik in hun overlevingsstrijd voor en tijdens WOII.

Hun kroniek begint bij grootvader Charles junior. Die krijgt voor WOI de kans om het vak van bakker en chocolatier te leren. Met veel passie en gedrevenheid start hij zijn eigen zaak. Samen met zijn vrouw Jeanne, krijgen ze een zoon Carl.

Carl treedt met veel goesting in de voetsporen van zijn vader. Met zijn vrouw Suzanne, probeert hij in woelige tijden een leven op te bouwen.

April, 1940. Een nieuwe oorlog breekt uit en dwarsboomt de mooie plannen van Carl en Suzanne. Vrijwillig trekken ze naar Duitsland en komen terecht bij de firma Stromeyer.

In september 1945 wordt hun eerste dochter, Mieke geboren. 

Mieke is in de ban van de oorlogsbelevenissen van haar familie. Vele avonden luistert ze geboeid naar de verhalen die haar vader vertelt. Maar gaandeweg, begint ze zich ook vragen te stellen.

Auteur: Mieke Janssens
Verschijningsdatum: december 2019

Primeur vol gevaar 

De dag voor ze op reis vertrekt, moet journalist Evelien Van Looveren een toespraak bijwonen van de Franse president. Tijdens zijn speech maakt president Nicolas Landrieu bekend dat het dreigingsniveau wordt verhoogd tot het maximum, omdat IS dreigt met zeer grote aanslagen. Bij De Dagkrant draaien ze op volle toeren om alles in een krant te gieten.

Terreurjournalist Thomas De Wilde wordt samen met zijn fotograaf op missie gestuurd richting Syrische grens. Volgens de hoofdredactie zouden de rebellen alleen maar angst willen opwekken, aan hen om dat uit te zoeken. Thomas probeert een gesprek te regelen met de grote leider, om alle feiten op tafel te kunnen leggen. Dat blijkt te lukken, maar wat een primeur moest worden, eindigt in een grote nachtmerrie.

Auteur: Ruben Bultinck
Verschijningsdatum: september 2019

Choose your pet like a vet

Kruip in het hoofd van een dierenarts bij de aankoop van je hond!

Binnenin "Choose your pet like a vet!" ontdek je:
✔ De logische redenering van een dierenarts bij het kiezen van een hond, op een begrijpbare   manier.

✔ Waarom een hond in een winkel kopen om problemen vragen is.

✔ De ultieme anti-broodfok checklist

✔ De gemakkelijkste manier om uit een nest de puppy met het juiste karakter te kiezen.

✔ Meer dan 50 rassen waarbij specifieke aandoeningen kunnen vermeden worden.

✔ En nog zoveel meer!

Auteur: Nele De Schryver
Verschijningsdatum: september 2019

Autobiografie Marc Van Walleghem

In mijn leven heb ik zoveel meegemaakt. Mooie momenten, maar ook zwarte periodes. Ik heb beslissingen genomen die niet alleen anderen, maar ook mezelf voor voldongen feiten hebben gezet. Met mijn verhaal, wil ik de waarheid vertellen. Over wat er is gebeurd, over hoe het is gegaan, en dit zonder te verbloemen. Karate is de enige constante in mijn leven, die mij een ongelooflijke kracht heeft gegeven en nog altijd geeft. Het is mijn toeverlaat, mijn zuurstof, mijn Tomodashi, mijn houvast in het leven. Ik wil nog enkele dingen verwezenlijken in mijn leven. Dit boek publiceren is er één van. Dat het een inspiratiebron mag zijn voor iedereen die het leest.

Auteur: Marc Van Walleghem
Verschijningsdatum: december 2018

Karate Lexicon

Shihan Marc Van Walleghem is een legende op het vlak van Kyokushin karate. Hij heeft de wereld rondgereisd om zich te perfectioneren in Kyokushin karate en heeft daarbij velen geïnspireerd met zijn seminaries. Met dit lexicon wordt al zijn kennis gebundeld tot een uniek handboek, geïllustreerd met spraakmakende foto's. Auteur: Marc Van Walleghem
Verschijningsdatum: maart 2019

About a wicked rabbit and a ravenous wolf 
Auteur: Hanneke Dhaese
Verschenen: september 2017

Jouw boek bij op onze pagina?