Eeuwige kalender

Hilde M. Desmet is taaldocente en geeft opleidingen 'Helder communiceren' in tal van ondernemingen. De thriller "Lara en Djamel - Wie vermoordde Maria Canvas?" schreef ze in eenvoudig Nederlands voor anderstaligen. Ook "Kiko's tranen" - een hartverwarmend boekje tegen faalangst van jonge kinderen - is van haar hand.

Gebeten door dichtkunst en filosofie sinds haar jeugd, is natuurbeleving voor haar essentieel. Bos, veld en branding blijven een onuitputtelijke bron van inspiratie.

In september 2022 gaf de auteur de aanzet voor "Dichters in Beweging" bij Barboek in Museum M te Leuven. Een warme kring die een forum biedt aan zowel poëzieliefhebbers als aan -schrijvers. Het dienen van sociale doelen wordt hierbij eveneens nagestreefd.

Een eerste haiku pende de auteur neer in 2018 en bleef daar jaren mee doorgaan tot er daaruit een Eeuwige Kalender ontstond, met 366 haiku's. Ze vond zeventien mensen bereid om er hun eigen haiku voor te creëren, die vervolgens op hun geboortedatum kwam te staan. Deze samenwerking heeft ze ervaren als een 'warm dekentje van verbondenheid'. 

28,00 €